Herkomst van thee

High Tea Utrecht - TheeveldHet hoofdingrediënt van je high tea Utrecht

Op deze pagina vertelt High Tea Utrecht je waar thee eigenlijk vandaan komt. Thee komt oorspronkelijk uit het Verre Oosten, China om precies te zijn. Volgens de Chinese mythologie ontdekte de boer Shennong het per toeval toen hij water kookte in een bos. Hier vielen wat bladeren thee in, dit alles 5000 jaar voor Christus. Boeddhisten geloven echter dat de eerste theebladeren zijn ontstaan uit de ogen van de Indiase monnik Bodhidharma. Dit moet dan weer 500 jaar na Christus zijn gebeurd.

High Tea Utrecht en thee in Europa.

Europa kwam echter pas rond het jaar 1600 in aanraking met thee. De thee uit die tijd is nog steeds de meestgedronken thee tijdens high teas. Portugezen ontdekten het in Japan. De VOC is in de 17e eeuw thee massaal gaan verscheven naar Nederland en ook andere landen, zoals Engeland. Op onder andere Sumatra gingen Nederlandse kolonisten thee verbouwen. Sri Lanka (voorheen Ceylon, waar ook de naam Ceylonthee vandaan komt) is een van de grootste producenten van thee ter wereld. De Engelse kolonisten gebruikte naast India dit eiland om hun theeplantages aan te leggen.

De Latijnse benaming van thee is Camellia sinensis. Het is een tropische plant. Om de plant plukbaar te houden probeert men deze niet langer dan een meter te laten worden. De plant kan echter 20 meter lang worden!

Nu je de herkomst van thee kent vind je het misschien wel leuk om zelf een high tea te organiseren met High Tea Utrecht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>