Lekkere hapjes voor bij je high tea!

High Tea Utrecht raadt de volgende hapjes aan bij je high tea! Utrecht

Wij van High Tea Utrecht weten als geen ander dat de hapjes net zo belangrijk zijn als de thee zelf bij een high tea. De versnaperingen zijn meestal typische traditionele Engelse hapjes, maar voel je vooral niet gebonden hieraan. Een high tea kent zowel zoete als hartige hapjes. Hieronder volgt een omschrijving van enkele aanraders van High Tea Utrecht voor een geslaagde high tea.

Een uitgebreid overzicht van overheerlijke recepten vind je in het boek ‘Je eigen high tea organiseren‘. Echt een aanrader!

Perfecte hapjes voor bij je High Tea in Utrecht!

Scones

Scones zijn kleine broodjes die hun oorsprong kennen uit schotland. Het lekkerst zijn ze als ze net gebakken zijn en lauw-warm gegeten kunnen worden.  Het toevoegen van crème fraîche, geklopte room en/of jam is een aanrader.

Cupcakes

Cupcakes zijn kleine cakes die geschikt zijn voor 1 persoon en worden veelal gebakken in een klein dun papiertje. Ze komen in vele smaken en zijn leuk en zeer makkelijk om te versieren. De ‘gewone’ cupcake bestaat uit boter, suiker, eieren en bloem.

Enkele andere lekkere cakejesvoor bij een high tea zijn bijvoorbeeld: chocolade cake, frambozen (raspberry) cake, wortel (carrot) cake, bosbessen (blueberry) cake of citroen (lemon) cake.

Shortbread

Shortbread zijn ongezuurde koekjes/biscuitjes. Ze zijn gemaakt van 1 deel witte suiker, 2 delen roomboter en drie delen bloem. Na het toevoeging van een snufje zout kan het zo de oven in.

Brownies

Alhoewel eigenlijk Amerikaans van oorspong, toch erg lekker bij de high tea. Een browny is een vrij compact (vierkant en plat) gebakje gemaakt van chocolade. Door de compactheid is het een soort kruising tussen een cake en een koekje.

Ginger biscuits

High Tea Utrecht - Ginger biscuitsGinger biscuits (gemberkoekjes) zijn verrassend van smaak en erg lekker ter afwisseling. Ze bevatten elementen van gember en kaneel. Andere kruiden/specerijen zoals nootmuskaat of gemalen kruidnagel zijn ook lekker om er aan toe te voegen.

 

Voor meer en andere lekker high tea recepten en tips, High Tea Utrecht raadt je van harte het boek ‘Je eigen high tea organiseren’ aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>