Soorten thee

High Tea Utrecht - Soorten TheeWelke thee gebruik je wanneer bij je high tea utrecht

Geen high tea zonder thee natuurlijk. Op deze pagina neemt High tea Utrecht je mee in de wereld van soorten thee. Net als het combineren van wijn en eten moeten thee en eten aan elkaar gewaagd zijn bij een high tea. Naast de vier basissoorten wordt thee tegenwoordig gemixed met verschillende soorten kruiden, fruit en bloemen.

Welke thee gebruik je wanneer tijdens je High tea in Utrecht?

Je kunt nog zo’n goede voorbereiding hebben, maar echt onderscheiden van andere high teas doe je door de juiste theekeuze.  Zwarte thee serveer je bijvoorbeeld nadat al het eten van tafel is. Dit omdat een kopje zwarte thee ongeveer evenveel cafeïne beval als een kopje koffie. Iets wat niet veel mensen weten is dat zwarte thee fluoriden bevat. En om deze reden zegt men dat het een goed middel is tegen gaatjes en ander tandbederf! Een mooi weetje van High Tea Utrecht om te vertellen bij de laatste thee ronde!

Groene en witte thee bevatten een beduidend mindere hoeveelheid cafeïne en werken perfect bij de iets zwaardere porties van het eetgedeelte van je high tea. Naast deze soorten thee is er ook oolong thee, en deze zit er wat betreft cafeïne-gehalte tussen in. De genoemde theesoorten komen van dezelfde plant, het verschil zit hem in het productieproces. Naast de genoemde theesoorten zijn er zoals gezegd ook tal van blends op de markt. Hierbij wordt thee gemixed met gedroogde bloemen, fruit of kruiden. En het leuke hiervan is dat deze misschien wel in je eigen tuin of een parkje in de buurt te vinden zijn!

High Tea Utrecht vertelt je welke thee je wanneer gebruikt voor jouw eigen high tea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>