Geschiedenis high tea

High Tea Utrecht – De geschiedenis van high tea

High Tea Utrecht merkt dat de high tea in ons landje steeds populairder wordt. Je kunt van high tea’s genieten in vele cafés die tegenwoordig high tea serveren, of je kunt ervoor kiezen om zelf je eigen high tea te organiseren. Maar waar komt het concept eigenlijk vandaan? High tea Utrecht heeft het voor je op een rijtje gezet!

Wil je een High Tea Utrecht, kijk dan naar ons overzicht van leuke locaties in het centrum.

Eigenlijk is zoals wij de high tea kennen een misvatting. De high tea komt, zoals de naam doet vermoeden, overgewaaid uit Engeland. Hier is het een maaltijd die om 6 uur genuttigd wordt. Veelal met koude hapjes zoals worst, kaas, vis, witten bonen in tomatensaus en/of eieren. In tegenstelling tot wat we denken is het van oorsprong dus geen luxe middagbijeenkomst. High tea staat ook wel bekend als ‘meat tea’.  De term high tea werd gebruikt om onderscheidt te maken met ‘low tea’ wat eigenlijk de dagelijkse middagthee was. De termen ‘low’ en ‘high’ tea refereren naar de tafels waaraan met de thee dronk. Low tea vond plaats aan de lage(ere) salontafels terwijl de high tea plaats vond aan hogere eettafels in de eetkamer. De high tea is vaak zo uitgebreid dat het de avondmaaltijd volledig vervangt.

Wij kennen de high tea als een gezellige bijeenkomst waar er heerlijke hapjes op tafel staan terwijl de theepot lekker gevuld is. Het staat voor ons in de teken van gezelligheid en biedt een uitstekende gelegenheid om lekker bij te kletsen met vriendinnen en/of familie.

High Tea Utrecht heeft wat leuke lunchrooms en restaurants met high teas voor je op een rijtje gezet. Verder hebben we wat leuke recepten bij elkaar gebracht voo als je er misschien zelf eentje wil organiseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>